پرسش متن صفحه 103
به جز روغن و کره، چه خوراکی های دیگری می شناسید که چربی دارند؟
تخمه آفتابگردان ، خامه شکلاتی ، سویا ، ماهی ، روغن زیتون و …
آزمایش کنید صفحه 103
وسایل و مواد: روغن مایع، آب میوه، آب سبزی، پودر تخمهٔ آفتابگردان، کاغذ
روش آزمایش
١- قطعه ای کوچک از کاغذ را با روغن مایع چرب کنید. چه تغییری در کاغذ ایجاد می شود؟
شفاف می شود.
2- اکنون این کار را با مواد دیگر انجام دهید. با کدام یک، حالت کاغذ شما مانند آزمایش قبل می شود؟ چرا؟
با استفاده از سویا یا تخمه آفتابگردان زیرا چربی دارند.
پرسش متن صفحه 103
در مصرف چربی ها به چه چیزهایی باید توجه کنیم؟
از چربی های ترانس یا غیر اشباع کمتر استفاده کرده و بیشتر چربی های اشباع را مصرف کنیم.مصرف روغن های گیاهی مایع به دلیل اینکه فاقد کلسترول هستند و اسیدهای چرب غیراشباع بالایی دارند به روغن حیوانی یا روغن های جامد نباتی ارجحیت دارند.
مصرف زیاد روغن ها بصورت غذاهای پُرچرب و سرخ کرده موجب بالارفتن چربی ها در خون و نفوذ آنها به دیواره رگ ها و اختلال در خون رسانی در اندام های داخلی بدن می گردد.بنابراین باید حتی الامکان مصرف چربی ها را با استفاده از روش های پخت سالم مانند بخارپز، آب پز، پختن در فر و تنوری کردن کاهش دهیم.