خیارشور را به چند روش مختلف و با چاشنیهای متفاوت میتوان تهیه کرد.
نکتهای که در تهیه خیارشور اهمیت دارد، رعایت نکات مهم برای جلوگیری از کپک زدن خیارشور و همچنین شل و نرمنشدن خیارشور بعد از چند هفته است. در ادامه قصد داریم طرز تهیه خیارشور خانگی ترد و خوشمزهای را به شما آموزش دهیم که به سادهترین و سالمترین روش ممکن تهیه میشود و نه تنها شل نخواهد شد، بلکه بسیار ترد و خوش عطر نیز هست.
مواد لازم برای تهیه خیارشور خانگی ترد و خوشمزه 😀
خیار سبز قلمی | ۴ کیلوگرم |
آب | ۱۹ پیمانه |
سرکه سفید | ۱ پیمانه |
نمک | ۱ پیمانه |
ترخون | ۲ پیمانه |
شوبد تازه | کمی |
سیر | ۳-۴ حبه |
فلفل تند | به میزان داخواه |
طرز تهیه خیارشور خانگی ترد و خوشمزه
- برای تهیه خیارشور خانگی خوشمزه ابتدا باید سرکه، نمک و آب را مخلوط کرده و بجوشانید.
- محلول به جوش آمده را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا خنک شود.
- در این فاصله، خیارها را شسته و داخل سبد آبکش قرار دهید تا خشک شوند.
- خیارها را با استفاده از یک سوزن تمیز، سوراخ کنید به طوری که سوزن از یک طرف خیار وارد شده و از سمت دیگر خارج شود.
- خیارها را درون دبه تمیز بریزید و لابهلای آنها شوید و ترخون قرار دهید.
- سیرها را نیز پوست گرفته و همراه با فلفلهای تند داخل دبه بریزید.
- حالا محلول سرکه و نمک را روی مواد داخل دبه بریزید به طوری که کاملا روی خیارها را بپوشاند.
- برخی افراد در این مرحله چند عدد نخود خام نیز داخل دبه خیارشور میریزند به این دلیل که نخود گاز تولید کرده و باعث تردتر شدن خیارشورها میشود.
- حالا درب دبه را محکم ببندید و آن را در جایی خنک بیرون از یخچال قرار دهید.
- اگر از وکیومشدن در دبه مطمین نیستید میتوانید یک نایلون روی دهانه دبه قرار داده و با یک کش پلاستیکی دور آن را ببندید تا کاملا محکم شده و هیچ هوایی وارد آن نشود.
- بعد از حدود یک هفته درب دبه را باز کرده و خیارها را از داخل آن بیرون بیاورید و داخل شیشههای تمیز دردار بریزید.
- شیشههای خیارشور را حتما درون یخچال قرار دهید.
- خیارشور خانگی ترد و خوشمزه شما آماده است. میتوانید از آنها در کنار انواع غذاها و ساندویچها استفاده کنید. نوش جان.
نکات و ترفندهای مهم درباره تهیه خیارشور خانگی
- خیارشوری که به این روش تهیه میشود بسیار ترد، خوشعطر و خوش طعم خواهد شد و به هیج وجه حالت نرم و شل نخواهد داشت.
- شما میتوانید بسته به سلیقه خود چند تکه هویج و ساقه کرفس خردشده نیز داخل دبه خیارشور بیندازید.
- مقدار سیر و فلفل این خیارشور سلیقهای است اما بهتر است مقدار سیرها بیشتر از این حد نشوند تا عطر و بوی خیارشور مثل خیارشورهای بازاری شود.
- اگر مقدار خیارهای شما بیشتر یا کمتر از این مقدار است، نسبت محلول سرکه و نمک را به نسبت مقدار خیارها بیشتر یا کمتر کنید.
- در صورتیکه در فصل انگور هستید، میتوانید یکی، دو برگ مو نیز داخل دبه بریزید.
امیدواریم از این دستور ساده و کاربردی استفاده کرده و یک خیارشور خانگی ترد و خوشمزه تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
منبع: سایت ستاره