فعالیت صفحه 45
تشریح بال مرغ
یک بال مرغ کامل و سالم، تهیه و با کمک وسایل تشریح آن را بررسی کنید و انواع ماهیچه های جفت جفت و مفصل ها را در آن تشخیص دهید.
جواب:
وسایل لازم/سینی تشریح، تیغ جراحی(تشریح)، پنس و
شرح آزمایش/ ابتدا به کمک تیغ جراحی پوست روی بال را برمی داریم. ماهیچه های متصل به استخوان های بازو، زند زیرین و زند زیرین را مشخص می کنیم.
ماهیچه های بازو و ساعد به صورت جفت جفت کار می کنند.
انواع مفصل ها:
1- شانه: سر استخوان بازوی مرغ در آن قرار می گیرد. (گوی و کاسه ای)
2- زند زیرین و زند زیرین: مفصل ترک محوری
3- مچ دست(بال) از نوع لولایی